Junioren Jun
1

Voorwaarden voor meedoen aan de selectietrainingenIn seizoen 2016-2017 hebben meisjes A, B en D één selectieteam. In de 
meisjes C-jeugd zijn er 2 selectieteams. Voor de selectietrainingen gelden de volgende uitgangspunten: 

  • Alleen als je in één van de selectieteams wil spelenmoet je op de selectietrainingen te komen. Als je  geen selectie wil doen, word je ingedeeld op leeftijd in een van de overige teams. 

  • Je mag alleen selectie doen in je eigen leeftijdscategorie. 

  • Je wordt op de eerste training verwacht aanwezig te zijn. Voor de tweede training van de A, B en C wordt een aantal spelers persoonlijk door de selectiecommissie uitgenodigd. Als je niet uitgenodigd wordt, zal je bij de A en B worden ingedeeld in het 2e of 3e elftal, afhankelijk van je leeftijd. In de C-jeugd zal je worden ingedeeld in het 3e of 4e elftal, afhankelijk van je leeftijd.  

  •  Voor de D categorie zijn alle meiden uitgenodigd voor beide trainingen. Voor de derde training zal je later persoonlijk door de selectiecommissie worden uitgenodigd. Als je niet wordt uitgenodigd, zal je worden ingedeeld in D2 of D3, afhankelijk van je leeftijd. 

Geselecteerden worden voor één jaar in het selectieteam geplaatst. Spelers in een selectieteam worden geacht altijd bij wedstrijden en trainingen aanwezig te zijn en een juiste mentaliteit te tonen ten aanzien van het meedoen aan een teamsportTrainers/coaches zullen hier aan het begin van het jaar duidelijke afspraken over communiceren. Mocht in de loop van het jaar blijken dat een speler door onvoldoende inzet of onsportief gedrag onvoldoende past in het selectieteam, behoudt de selectiecommissie het recht de speler terug te plaatsen naar een breedteteam.  


In geval van vervroegde overplaatsing kunnen hier geen rechten voor de toekomst aan ontleend worden. Het kan in dat geval zo zijn dat een 
speler  niet 2, maar 3 jaar in één leeftijdscategorie speelt.  

 

Het spelen in een selectieteam heeft een aantal verschillen ten opzichte van het spelen in een breedteteam. Binnen een selectieteam is er, naast aandacht voor plezier, veel aandacht voor de prestatie van het team. Dit kan betekenen dat niet iedere speler exact het zelfde aantal speelminuten per wedstrijd krijgt.  

 

Daarnaast zijn de regels omtrent op tijd komen en aanwezig zijn op trainingen strenger dan in een  breedteteam. Zo kan de coach van een selectieteam er voor kiezen een speler langer te laten wisselen wegens een gemiste training of te laat aanwezig zijn voor een wedstrijd. Ook de trainingen van een selectieteam verschillen enigszins met die van een breedteteam. Deze trainingen van een selectieteam worden over het algemeen als veel fanatieker ervaren.   

  


 

Nieuws afbeelding

Reacties

Finetta Fransen

3-6-2016 @ 21:17:21 |Goedenavond,

 

Reageer op het nieuws

Lid worden

Wil je ook spelen bij de leukste club van Noord Holland? Meld je dan snel aan.

Ik wil lid worden

Vacatures

Onze vereniging draait op vrijwilligers. Er zijn veel taken te verrichten en hiervoor hebben wij vrijwilligers nodig. Hieronder vindt u de vacatures waarvoor wij invulling zoeken. Interesse of meer weten? Mail naar [email protected]

Ik wil graag helpen

Hoofdsponsor

Rabobank Heerhugowaard Alkmaar e.o.

Sponsor worden

Wij kunnen wat voor u betekenen en wij hebben u ook nodig! Dat bied kansen.

Ik wil sponsor worden